2015-11-16

NOWY ARKTYCZNY milesPLUS® diesel NA STACJACH STATOIL

Od dnia 16 listopada br. na wszystkich stacjach Statoil w Polsce dostępne są paliwa zimowe. Na stacjach formatu premium rozpoczyna się w tym dniu sprzedaż nowego paliwa arktycznego milesPLUS® diesel, które dzięki wzbogaconej formule i nowym dodatkom uszlachetniającym pozwala zmniejszyć zużycie paliwa do 3 %.

2015-09-22

Firma Statoil Fuel & Retail zmieni nazwę na Circle K

Firma Statoil Fuel & Retail i jej stacje paliw działające pod logo Statoil zmienią nazwę na Circle K. Zmiana nazwy rozpocznie w maju 2016 r. w Norwegii i w Szwecji i będzie stopniowo wdrażana w poszczególnych krajach. W Polsce proces ten rozpocznie się w 2017 r., a jego zakończenie  w punktach sprzedaży na całym świecie przewidziane jest w ciągu 3-4 lat.

2015-08-24

Nowy Prezes Zarządu Statoil Fuel & Retail Polska

W sierpniu br. stanowisko prezesa zarządu firmy Statoil Fuel & Retail Polska objął Giedrius Bandzevičius.

2015-05-26

NOWE PALIWA miles® JUŻ NA STACJACH STATOIL

26 maja br. stacje Statoil w Polsce rozpoczynają sprzedaż nowych paliw pod marką miles®. Dzięki wzbogaconej formule i nowym dodatkom uszlachetniającym zawartym w paliwach miles®, można pokonać do 3% dłuższą trasę bez konieczności ponoszenia dodatkowych kosztów.

2015-01-04

Otwarcie nowej stacji w Nidzicy

Dnia 17 grudnia 2014 roku otwarta została nowa stacja franczyzowa w Nidzicy (woj. warmińsko-mazurskie) przy ulicy Olsztyńskiej 1.
Stacja jest czynna całodobowo. Klienci mogą skorzystać ze sklepu o powierzchni 100 m2, myjni ręcznej bezdotykowej oraz odkurzacza i kompresora.

Kontakt dla mediów:

Bartosz  Sroka