2014

2014-11-17

Stacje Statoil oferują już arktyczne paliwo

16 listopada br. stacje Statoil w Polsce rozpoczęły sprzedaż oleju napędowego Arktyczny DieselGold, specjalnie przygotowanego na zimę dzięki gwarantowanej temperaturze blokady zimnego filtra (CFPP) –32°C. W ofercie stacji są także zimowe gatunki paliw SupraDiesel, SupraGaz, Suprema 98 i EuroSuper 95.

Młodzi patrzą na trzeźwo

2014-10-06

„Młodzi patrzą na trzeźwo” – kampania edukacyjna Statoil Fuel & Retail Polska
i Fundacji „Zielony Liść”

Do końca roku szkolnego 2014/2015 prowadzona będzie ogólnopolska kampania edukacyjna w szkołach średnich w Polsce. Akcja jest prowadzona pod hasłem „Młodzi patrzą na trzeźwo”. Jej celem jest zwiększenie świadomości młodych ludzi na temat skutków prowadzenia pojazdów w stanie nietrzeźwym i pod wpływem narkotyków, a przez to ograniczenie liczby wypadków drogowych.

Loteria Statoil Poczuj Lato

2014-06-16

Wakacyjna Loteria na stacjach Statoil
- do wygrania ponad 260 000 nagród!

W ramach trwającej od 12 czerwca 2014 do 15 września 2014 kampanii promocyjnej „Poczuj lato!” klienci stacji Statoil mogą wziąć udział w loterii ze zdrapką, w której do wygrania są nagrody o łącznej wartości blisko 1,5 miliona złotych. „Poczuj lato!” to nie tylko szansa na wygranie samochodu Mazda 3, czy 50 000 złotych do wydania na paliwo, ale także Festiwal Hot Dogów oraz trwające przez całe lato promocje i rabaty.

Samodzielne tankowanie LPG na Statoil

2014-05-06

Statoil wprowadził samodzielne, bezpieczne
i szybkie tankowanie LPG na 240 stacjach
w Polsce

Statoil Fuel & Retail Polska jako pierwsza firma paliwowa na polskim rynku wprowadziła samoobsługę przy tankowaniu autogazu, która znacznie przyspiesza proces tankowania. Od 7 maja br. samodzielne tankowanie LPG będzie możliwe na 240 przygotowanych technicznie stacjach Statoil w całym kraju.

Wspólna promocja Selgros i Statoil

2014-04-11

Promocje na stacjach Statoil dla klientów sieci Selgros

Dzięki nawiązaniu współpracy przez Statoil Fuel&Retail Polska oraz Selgros Cash&Carry od kwietnia 2014r. klienci sieci Selgros mogą skorzystać z rabatów na stacjach Statoil w Polsce. Posiadacze karty Selgros oznaczonej hologramem mogą skorzystać z uproszczonej procedury przyznania kart flotowych Statoil. Klienci flotowi dysponujący kartą Selgros mają możliwość uzyskania rabatu na paliwa Statoil. Mniej zapłacą także za produkty żywnościowe i napoje Made to Go oraz za skorzystanie z dowolnej usługi myjni automatycznej.

2014-01-02

Nowa stacja franczyzowa w sieci Statoil – Juszczyn

Statoil Fuel & Retail Polska Sp. z o.o. kontynuuje rozwój sieci franczyzowych stacji paliw. Nowa stacja franczyzowa Statoil została otwarta 30 grudnia 2013r. w miejscowości Juszczyn (woj. małopolskie). Sieć franczyzowa firmy w Polsce liczy obecnie 78 obiektów.

Czynna całą dobę stacja położona jest przy drodze krajowej nr 28. Klienci obiektu mogą skorzystać m.in. ze sklepu o powierzchni 80 m2, myjni ręcznej bezdotykowej oraz odkurzacza i kompresora. Stacja jest przygotowana do obsługi samochodów ciężarowych, znajduje się na niej specjalnie dostosowany parking oraz szybki dystrybutor AdBlue.

Kontakt dla mediów:

Bartosz  Sroka