2011-12-04

Bezpieczne zimowe płyny do spryskiwaczy

Na stacjach Statoil typu premium w Polsce oferowane są zimowe płyny do spryskiwaczy Statoil. Płyny te są bezpieczne, gdyż ich skład nie zawiera szkodliwego dla zdrowia metanolu.

2011-10-04

Ruszyła akcja Tydzień Dobrego Ciśnienia

W poniedziałek, 3 paździerika rozpoczął się „Tydzień Dobrego Ciśnienia” – najważniejsze wydarzenie 7. edycji ogólnopolskiej akcji edukacyjnej „Ciśnienie pod Kontrolą”. Organizatorzy akcji, Michelin i Statoil, sprawdzą ciśnienie w ok. 15 tysiącach samochodów. Akcja prowadzona jest na 30 stacjach w 21 miastach w Polsce.

2011-12-15

Na zimę piernikowy smak muffina na stacjach Statoil

Na początku grudnia br. na stacjach Statoil oferujących produkty żywnościowe pod marką Made To Go pojawiła się zimowo-świąteczna oferta słodkiej przekąski jaką jest piernikowy muffin.

2011-03-01

Nowy katalog Premium Club na stacjach Statoil

Od 1 marca br. na stacjach Statoil w Polsce dostępny jest nowy katalog nagród dla klientów programu lojalnościowego Premium Club (PC). Katalog zawiera ponad 400 nagród.

2011-11-30

Statoil wprowadza arktyczne paliwo

Od 1 grudnia br. na 90 stacjach Statoil w Polsce rozpoczęła się sprzedaż specjalnie przygotowanego na zimę arktycznego oleju napędowego DieselGold, z temperaturą blokady zimnego filtra (CFPP) do –40°C. Docelowo paliwo to będzie dostępne na 103 stacjach w Polsce. W całym kraju oferowane będą także zimowe gatunki paliw: zimowy DieselGold, zimowy SupraDiesel i zimowy SupraGaz.

2011-08-01

Hamilton Poland Ltd. kontroluje jakość paliw na stacjach Statoil w Polsce

Od 1 sierpnia br usługa monitorowania jakości paliw płynnych oraz poprawności wskazań dystrybutorów na stacjach Statoil w Polsce realizowana jest przez firmę J.S. Hamilton Poland Ltd.