Circle K rozpoczyna współpracę z 4Mobility Auta car sharing będą dostępne na stacjach paliw w Warszawie.

2018-01-16

Circle K rozpoczyna współpracę z 4Mobility
Auta car sharing będą dostępne na stacjach paliw
w Warszawie.

Sieć stacji paliw Circle K Polska nawiązała współpracę z 4Mobility, spółką notowaną na NewConnect, która jako pierwsza w Warszawie wprowadziła usługi car sharing. Circle K udostępni specjalnie dedykowane miejsca parkingowe na swoich stacjach w Warszawie, co zwiększy dostępność usługi na terenie miasta. W pierwszym etapie współpracy będzie można wypożyczyć i zostawić auta 4Mobility przy 9 stacjach Circle K.

- Obsługa klienta jest dla Circle K priorytetem, dlatego wprowadzamy usługę car sharingu 4Mobility z myślą o potrzebach odbiorców nowoczesnych usług. Jesteśmy przekonani, że klienci ceniący swój czas oraz wygodę będą zainteresowani innowacyjną ofertą, która jest dogodnym uzupełnieniem transportu w miastach. Analizy trendów rynkowych wskazują na to, że car sharing w bardzo szybkim tempie staje się popularną alternatywą dla własnego samochodumówi Michał Ciszek, Prezes Zarządu Circle K Polska.

Firma Circle K Polska (przed 1 kwietnia 2016 r.: Statoil Fuel & Retail Polska) obecna jest na polskim rynku od 1992 r. i prowadzi sieć ok. 350 stacji paliw na terenie całej Polski. Sieć obejmuje flagowe stacje własne, stacje segmentu ekonomicznego oraz stacje franczyzowe. Współpraca z 4Mobility w pierwszym etapie będzie dotyczyć 9 stołecznych stacji sieci.

- Nowe miejsca odbioru i zwrotu aut 4Mobility przy stacjach paliw Circle K są odpowiedzią na zapotrzebowanie naszych użytkowników. Kontynuujemy rozwój 4Mobility powiększając flotę o kolejne auta, zwiększamy liczbę lokalizacji, w których udostępniamy nasze samochody, dopracowujemy user experience w każdym możliwym aspekcie. Nasze auta można wynająć w  dowolnym momencie, np. za pomocą aplikacji w telefonie, i tym samym wygodnie dotrzeć do celu. Car sharing jest usługą atrakcyjną zarówno dla pracowników biur, jaki i wygodnym uzupełnieniem transportu miejskiego mówi Paweł Błaszczak, prezes zarządu 4Mobility.

4Mobility jest jedyną firmą, która posiada dwa modele car sharingu w swojej ofercie – otwarty i bazowy. Użytkownicy mogą wybrać, z której usługi chcą skorzystać w zależności od swoich potrzeb. Model otwarty pozwala użytkownikowi na elastyczność – jazdę autem możemy rozpocząć w ciągu 15 minut od dokonania rezerwacji. To rozwiązanie najczęściej służy do poruszania się po mieście na krótkich odcinkach i jest świetną alternatywą dla komunikacji miejskiej, taksówek lub własnego samochodu. W modelu bazowym użytkownik może zarezerwować samochód w wybranym punkcie nawet z 10-dniowym wyprzedzeniem.

Sieć baz 4Mobility obejmuje obecnie 50 lokalizacji, w tym ważne węzły komunikacyjne stolicy: 10 stacji metra, Dworzec Centralny, Zachodni i Gdański oraz Lotnisko Chopina, centra biznesowe oraz popularne galerie handlowe. Wygodny zwrot samochodu możliwy jest w dowolnym miejscu dzielnicy Śródmieście oraz w każdej bazie 4Mobility. 4Mobility udostępnia w formule car sharingu auta marek MINI, BMW, i Hyundai. Użytkownicy płacą tylko za czas użytkowania auta i pokonany dystans.

Dodatkowe informacje o firmie:

Od 2012 r. właścicielem spółki Circle K Polska jest kanadyjska firma Alimentation Couche-Tard Inc.(Couche-Tard), jedna z największych na świecie firm działających w obszarze handlu detalicznego, w formacie convenience. Prowadzi ona działalność w Ameryce Północnej, Europie, Azji i na Bliskim Wschodzie. Ta kanadyjska firma posiada na świecie około 14 000 sklepów typu convenience i stacji paliw oraz zatrudnia ponad 120 000 pracowników. Akcje Alimentation Couche –Tard notowane są na giełdzie w Toronto (TSE). Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://corpo.couche-tard.com/en/

Zachęcamy do polubienia profilu na Facebooku Circle K Polska oraz śledzenia oficjalnego kanału na YouTube.